MEER DAN 30 JAAR VERTROUWD FINANCIEEL ADVIES

STUUR ONS EEN EMAIL

Ongevallenverzekering

ONGEVALLENVERZEKERING


Een ongeluk zit in een klein hoekje en zelfs kleine ongelukjes kunnen grote gevolgen hebben. Je kunt bijvoorbeeld door een ongeval blijvend invalide worden. Of zelfs overlijden. Met een ongevallenverzekering dek je in ieder geval de financiële gevolgen.

Kenmerken

Een ongevallenverzekering is een zogenoemde sommenverzekering. Dat betekent dat er een bepaalde som geld wordt uitgekeerd als jou een ongeval overkomt. De meeste verzekeringen bevatten in elk geval twee rubrieken:
  • de rubriek ‘overlijden’;
  • de rubriek ‘invaliditeit’ .
Daarnaast kun je meestal ook medische kosten of tandartskosten (tot een maximum) meeverzekeren. Per rubriek wordt een verzekerd bedrag vastgesteld. Als je blijvend invalide wordt, krijg je bijvoorbeeld  50.000 euro uitgekeerd. Als je gedeeltelijk invalide raakt, krijg je ook een gedeeltelijke uitkering.

Voor wie en waarom?

De ongevallenverzekering is relatief goedkoop. Zeker als de verzekerde bedragen niet te hoog liggen. Daarom gebruiken mensen deze dekking ook wel als onderdeel van een andere verzekering, zoals de reisverzekering. En de verzekering leent zich uitstekend voor een collectief contract. Denk maar aan:
  • schoolongevallenverzekering;
  • verzekering via de sportvereniging;
  • of via een eigen bedrijf;
  • gezinsongevallenverzekering.

Let op

De ongevallenverzekering kan ook als aanvullende dekking op de autoverzekering worden meeverzekerd. Op deze ongevallen inzittendenverzekering zijn dan de inzittenden van de auto, waaronder ook de bestuurder, verzekerd.  
Meer weten over ongevallenverzekeringen voor werknemers? Bekijk ook de Productwijzer in het tab blad formulieren.
* Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend