MEER DAN 30 JAAR VERTROUWD FINANCIEEL ADVIES

STUUR ONS EEN EMAIL

Opzittendenverzekering

OPZITTENDENVERZEKERING


Het zal je maar gebeuren, dat je een motorongeluk krijgt terwijl er iemand achterop zit. Met een ongevallenverzekering opzittenden heb je in ieder geval dekking voor het geval jij of je passagiergewond raakt.

Kenmerken

De ongevallenverzekering opzittenden is vergelijkbaar met de inzittendenverzekering bij auto’s. Je verzekert de opzittenden (op een brommer of motor) voor ongevallen. Nog specifieker: voor (gedeeltelijke) invaliditeit of overlijden na een ongeluk. De verzekering keert een vooraf afgesproken bedrag uit, dat bedrag staat dus vast. De uitkeringen voor gedeeltelijke invaliditeit verschillen per verzekeraar. Je kunt daar meer over lezen in de polisvoorwaarden die je op internet kunt vinden.

Let op

Naast een ongevallenverzekering opzittenden is er ook een schadeverzekering opzittenden. Het verschil tussen deze twee vormen is dat de ongevallenverzekering een vast (maximum) bedrag uitkeert, terwijl de schadeverzekering de werkelijk geleden schade vergoedt.* Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend